Eenvoudig zelf de goedkoopste en meest passende autoverzekering afsluiten

autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan. Welke dekking je daarbij kiest is aan jou. Je kunt drie verschillende autoverzekeringen afsluiten, namelijk:

  • Een WA autoverzekering (meest gebruikt voor auto’s ouder dan 10 jaar);
  • Een WA Casco autoverzekering (meest gebruikt voor auto’s tussen de 5 en 10 jaar oud);
  • Een All Risk autoverzekering (meest gebruikt voor nieuwe auto’s tot 5 jaar oud).

Dergelijke autoverzekeringen kun je afsluiten bij één van de vele autoverzekeraars die ons land rijk is. Je zou zeggen dat het niet uitmaakt welke partij je kiest omdat een autoverzekering een autoverzekering is. Echter niets is minder waar…. Elke autoverzekeraar hanteert namelijk zijn eigen voorwaarden. Daardoor ontstaat er prijsverschil. Maar dat is niet alleen de reden, autoverzekeraars gebruiken risicofactoren om de hoogte van de premie te bepalen, echter de ene partij hecht hier meer waarde aan dan de andere partij.

Een autoverzekering afsluiten is maatwerk

Wanneer jij een beginnend bestuurder bent zonder schadevrije jaren, dan ben je meestal duurder uit bij het afsluiten van een autoverzekering, dan wanneer je al geruime tijd rijdt zonder schade. Toch zijn er autoverzekeringen die juist graag de jongere generatie bedienen. Zo is er voor iedere doelgroep of je nu een risico bent of niet een passende verzekering te vinden. De voorwaarden zorgen dus eigenlijk dat er een prijsverschil ontstaat. Via autoverzekering Overstappen kom je er heel snel achter welke autoverzekeraar bij jouw situatie past en welke daarbij het voordeligste is.

De vergelijker op overstappen.nl

De vergelijker op overstappen.nl werkt onafhankelijk. Er zijn maar liefst 28 verschillende autoverzekeringen aangesloten bij overstappen.nl. Door je persoonlijke gegevens in te vullen kan de vergelijker zien welke autoverzekering het best past bij jou en jouw auto. Je krijgt op je beeldscherm een lijstje te zien van de beste partijen. Het is mogelijk om vanuit daar eventueel direct een offerte aan te vragen en binnen enkele minuten een autoverzekering af te sluiten.

Voorlopige dekking

Zonder autoverzekering mag je niet rijden, regel dus eerst een autoverzekering voordat je jouw nieuwe auto instapt. Dankzij de voorlopige dekking die je bijna direct ontvangt na het aanvragen van een autoverzekering duurt dit maar enkele minuten. Jij kunt de weg op en de autoverzekeraar heeft even rustig de tijd om jouw gegevens te checken. Wanneer alles correct is doorgegeven veranderd de voorlopige dekking al snel in een blijvende autoverzekering met de door jou gekozen dekking.